SOCIAL MEDIA

30 December, 2010

Ett lite större projekt.

Nu tänkte jag lämna ett litet livstecken :) Har haft en lugn och skön julhelg men nu börjar ledighetsrastlösheten slå in. Det är då jag får för mig att ta tag i de större projekten som legat och grott i hjärnan ett tag men som jag inte riktigt orkat ta tag i. Det första jag gjorde var att börja konstruera en hylla till mina distresser. Jag äger exakt fyra st, varav en fick jag i mitt hemliga tomtepaket. Den sista dynan jag fick var liksom droppen som fick bägaren att rinna över. Jag insåg plötsligt att de är grymt användbara. Så när jag fick julklappspengar av svärmor så tog jag och beställde ALLA 36 dynorna på Ebay :D Heeeelt galen kände jag mig. Men nu längtar jag efter att de ska dimpa ned i lådan. Jag tror inte att någon innan har kollat USPS paketspårningssida lika ofta som jag har de senaste dagarna, haha!

Fast förvaringen var ju ett problem då. Vart tusan ska jag göra av 36 dynor och fortfarande ha en chans att hitta den färg jag söker? Jag surfade runt lite, mätte och ritade, sågade sönder ett avlagt skötbord, började slipa och skruva... Det gick totalt åt h-vete när jag drog av en skruv och allt var snett och vint. Jahapp. Nu har jag en hög med brädor som jag vägrar titta på längre. Har ingen aning om hur jag skulle gjort med hyllplanen heller, testade med trekantsstavar som var över efter att snälla pappa varit här och satt lister och dörrfoder där vi saknade. Men hur det såg ut ska jag inte ens gå in på. Bestämde mig snabbt för att gå vidare till nästa projekt. Flytten av pysselrummet! Här och här ser ni bilder på delar av nuvarande pysselrummet. Bilderna i det inlägget är tagna innan barnen och maken flyttade in i rummet och innan jag fått riktig (o)ordning ;) Rummet är helt enkelt för litet för en familj på fyra. Jag blir jätteirriterad över att barnen brer ut sig på mina ytor för att deras inte räcker till och det är alltid stökigt. Så nu när julens gäster åkt hem så är det dags att flytta in i det större rummet. Men det ser ut såhär. Bara lite mindre sudddigt. Jag kom på att jag (som vanligt) glömt att ta före-bilder och fick snabbfota medan maken skruvade ned allt från väggarna.Tapeterna är alltså inte nya snygga medaljonger utan såna som suttit i rummet sen det var inne förra vändan. Färgen är nån sorts gul-beige.Här finns ett par stora garderober som just nu är fyllda med datorskrot, sladdar och allt möjligt konstigt.Här har husets förra ägare bestämt sig för att börja tapetsera om i en annan beige-gul färg. Efter det har han målat fönsterfodren så att den nya tapeten är övermålad. Här skymtar ni även min makes baksida ;) Han får göra det tråkiga som att skruva ned allt från väggarna och tvätta med målartvätt (jag skyller på mina eksem på händerna :P) så spacklar, slipar och målar jag sen. Färgen blir äggskalsvit. Målet är att vartena mörkt femtio-/sjuttitalstapetsmönstrat hörn av detta hus ska bli målat/tapetserat i ljusa fräscha färger. Nån gång ska jag visa de uuuunderbara tapeter som pryder vår trapp ;)

Så nu vet ni vad jag pysslar med. Jag har faktiskt hunnit med ett kort också, men det kan jag inte visa riktigt än. Hoppas ni inte ger upp hoppet om mig bara för att det går lite trögt att blogga just nu. Har inte haft något att blogga och inte heller haft tid under julen.

Hoppas ni får en mysig nyårsafton! Jag brukar inte avge några nyårslöften, men jag är nyfiken på vad ni tänkte ge för nyårslöften? Har ni några pysselrelaterade löften kanske? Jag tänker iaf försöka mig på att vara lite strukturerad i mitt shoppande. Jag ska försöka shoppa mer saker som jag verkligen behöver istället för enbart "roliga" saker. Som just nu sitter jag och finklipper med en galet krokig sax bara för att det är så trist att lägga pengar på en ny fin när man kan köpa söta stämplar eller nåt annat som blänker eller glittrar för pengarna. Jag sitter med en A4 skärmatta som underlag och den är ärligt talat mest i vägen, istället för att köpa en 30x30 och ett sånt crafting sheet att lägga ovanpå som skydd när jag gör kladdiga saker. Och förvaring, varför sitter man och svär över oordning när det finns fiffiga förvaringslösningar? Istället för att lösa förvaringen på det man redan har så köper man på sig nya grejor som man inte har nånstans att lägga. Nä, jag lovar inget, men jag ska _försöka_ tänka mer praktiskt när jag shoppar.

Nu ska jag avsluta detta mastodontinlägg. hoppas nån orkat läsa ända hit ;) Jag återkommer när jag har något mer att visa upp. Förhoppningsvis kommer nya rummet att bli jättefint och organiserat så småning om. Men just nu har vi inte råd att skaffa något nytt till rummet så vi ska göra det bästa av det vi har hemma.

Ta hand om er nu och GOTT NYTT ÅR!!!

2 comments :

eva said...

Fin blogg du har.

Lina said...

Tack för kommentaren, vad roligt att du gillade min tavla. :)

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...