SOCIAL MEDIA

15 August, 2010

Små små blommor!

Igår öppnade jag ett paket med grejor jag beställt från nätet. Nätshopping är ju supernajs när man inte hinner ut så mycket och dessutom får grym beslutsångest när man står i affären. Problemet är väl att man kanske inte alltid får en känsla för dimensioner. Jag beställde en MS One inch scallop square-punch och i mitt huvud var den dubbelt så stor. Gissa om jag blev förvånad när jag packade upp den och kunde puncha saker stora som frimärken med den. Först blev jag lite sur på mig själv som inte riktigt kan konvertera inchar i huvudet än, men så satt jag och lekte med den och upptäckte att om jag punchade hörnen på fyrkanterna igen så blev det små söta blommor. Låter lite konstigt, men jag ska visa med bilder sen. Jag mindes att jag sett på en blogg hur man gör små blombuketter av papper och genast tog jag fram mina nya älsklingar, pro markerpennorna, och vips hade jag en bunt söta små syrenblommor. Jag ska visa hur jag gjorde, ljuset var superdåligt, det är så molnigt och grått hela tiden. Men ni fattar säkert ändå.

Först tog jag ut en fyrkant.

Sen stoppade jag in hörnet på fyrkanten i punchen och såg till att "blombladen" såg bra ut innan jag punchade.

Jag använde Slate, Lilac och Lavendel för att färglägga blommorna. Eftersom jag använde vanligt skisspapper så blödde färgen helt genom pappret så undersidan blir målad "på köpet".

Först en prick med Slate.

Sen duttade jag med Lilac runt om så att färgerna blandades ordentligt.

Sist duttade jag innifrån och ut med Lavendel. Blommorna ser mörka ut på bilden men när de torkar blir de mycket ljusare. En del blommor målade jag två ggr för att det skulle bli lite färgskiftningar.

Sen tog jag ett embossingverktyg och cirklade med inne i blommorna och ut mot kanterna så att bladen ställde sig upp. Ja, det är en yogamatta jag använder. Man tager vad man haver. Jag använder även två bitar av mattan istället för en brun embossingmatta till min spellbinders impressabilitys när jag kör den i min Epic 6. Alltid hittar man nåt att använda saker till :)

Färdiga blommor, mycket ljusare när de har torkat. Jag fäster dem med en bit Mini Glue Dot som jag klippt i fyra bitar. Ett tipps är att stansa ut en hel bunt blommor på en gång och måla alla samtidigt så går det mycket fortare. Lite pilligt men när man kommer in i det går det rätt fort. Och de blir supersöta! Går ju att färga rosa för att se ut som körsbärsblommor eller nån annan färg såklart.

1 comment :

Terés said...

Den här tuten tycker jag du kan visa i CiLi bloggen! Så bra!!!

Kram!

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...