SOCIAL MEDIA

03 August, 2010

Ska en ha en katt så ska den andre också ha en...

Påbörjar idag katt nr2 på dotterns begäran. Lovade att göra en efter att storebrors var färdig men så kom sommaren emellan och sen glömde (förträngde) jag det. Nu ska jag i vart fall sätta fart med den. Innan sommaren hade hon bestämt att den skulle vara rosa men nu valde hon blå/turkos istället. Tur då min rosa var nästan slut och jag har mixat upp etiketterna till garnerna. Skulle verkligen behöva fylla på i mitt garnförråd. Dessa garner är i merceriserad bomull och är alltså lite blankare än vanlig bomull. Jag tycker de är super att virka med. figurerna blir dock rätt hårda och är inte helt kul att sy ihop efter virkningen men de verkar hålla formen rätt bra och luddar inte som akrylgarnet jag virkade i innan gör. Man kan även tvätta figurerna i 40 grader. Perfekt! Fast jag kör alla mjukisar hemma i 60 grader oavsett vad det står på dem. Jag sätter dem i en tvättpåse och så hänger jag dem att torka sen. De blir så sunkiga annars.
 Kan också varmt rekommendera de ergonomiska virknålarna för man kan virka i timmar utan att få ont i händerna och de är i plast som glider lätt mot garnet. Bästa investeringen i virkväg! Jag kör med nr 3 till detta garn, tror att jag testade en annan innan och det blev inte så bra. minns dock inte om det var 2.5 eller 3,5... Men man får testa vad man gillar helt enkelt! Mönstret är samma som till den andra katten, köpt av stripeyblue på Etsy, men dottern ska få en busig liggande katt istället för sonens sittande kisse.

No comments :

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...