SOCIAL MEDIA

02 December, 2010

Julklapp till en listig morJag fick en länk till en youtubevideo där man fick se hur man satte ihop en fiffig bok för shoppinglistor och kvitton. Min mamma är helt listgalen. Så fort hon ska göra något så ska det skrivas en lista, ibland är det bara en eller två saker på den. Men det är hennes sätt att misnnas saker. Jag har ärvt det lite, jag skriver gärna listor så att jag slipper oroa mig för att glömma. Den lilla boken var i vart fall en klockren julklapp till min listiga mamma (som inte läser bloggen hoppas jag!). Här är en bild på framsidan. Jag höll den rätt enkel och platt ifall att hon vill ta med sig boken i väskan eller så. En knapp kan man vira bandet som håller boken stängd runt. En liten klocka passade ju fint på en listbok. Den vackra spetsen har jag beställt från Wild Orchid i England. De har jättemycket vackra blommor och fin spets och priser och frakt är löjligt låga. Det blå pappret är nåt år gammalt och kommer från Maja design, det har legat och väntat på rätt projekt länge nu. Det rosa hundtandsmönstrade pappret är från Stampin' Up.Chipboardbokstäver från Maya road. De är duttade på med vit stämpeldyna och sen embossade med vitt EP några varv och sen målade med crackle accent.


Här är en närbild på den fina spetsen. Jag satte lite halvpärlor och blingstenar i spetsen för att det skulle se lite mer pyntat ut.På baksidan gjorde jag ett litet monogram.

På ena sidan av insidan finns en dragspelsmapp med sex fickor där man kan lägga sina listor när man skrivit klart dem. Så slipper man springa runt och leta eller skriva listor om vart man lagt sina listor ;)


Ett skrivblock finns där man kan skriva och en liten penna från ett stort möbelföretag är fäst vid sidan.


Här syns pennfästet lite bättre.

Detta lilla projekt är anledningen till min frånvaro från bloggandet. Denna lilla bok har verkligen inte viljat samarbeta. Eller så är det så att jag inte fixar att lyssna koncentrerat på en 7 minuters youtubevideo. Om ni tänkt göra denna bok så notera att kvinnan i videon (som jag inte kan länka till då jag inte hittar igen den) säger att man ska ha _två_ gånger chipboardens tjocklek mellan ryggen och sidorna på boken. Detta är anledningen att den fick en rygg i annat papper för jag spräckte mitt fina Majapapper när jag vek ihop boken. Jag bigade sönder pappret på insidan också men det lådsas jag inte om. Jag glömde bort att jag inte limmat fast bokstäverna och bar iväg med boken så att bokstäverna flög iväg och försvann. Ja, det mesta gick fel men det blev nog rätt till sist. Jag tänker snabbt slå in boken och inte titta så noga på den helt enkelt ;)


6 comments :

pojjo said...

Den blev super fin, don mamma kommer säkert bli jätte glad över den :D

Anonymous said...

Supertjusig =P Har gjort en liknande som bara väntat på att få komma upp i min blogg och i morgon är det dags om du vill kika in och se mitt resultat =P Tyckte själv den var superkul att göra! Min blog om du vill kika in http://therorese.blogspot.com

Cornelia said...

Wunderbar! Jag SAAAA ju att du skulle fixa nåt nytt att vila ögonen på.

På den här vilar jag gärna. Och länge! För trots att du påstår att den är "enkel" så finns det en hel del att syna! Jättefin!

Terés said...

Hihi, jag sa ju att du behövde göra en sån... Jag håller på med en svensk bildtutorial på den här (på begäran) som kommer bloggas på både min och Pysselskafferiets blogg.

Kram!

pojjo said...

*ler* men vad roligt med fler norrlänningar ;D
Tack för din fina kommentar i min blogg

Annelie said...

Tack för din kommentar hos mig : )
Bokstäverna är guld glittriga från början, sen har jag målat med cracle paint piced fence och sen på me lite vintage photo bara.

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...