SOCIAL MEDIA

16 January, 2011

Perfect pearlskortNu har jag knarkat youtube igen och tagit reda på vad man kan hitta på med perfect pearls. Sen var jag ju tvungen att testa att göra ett skimrande födelsedagskort. Bakgrunden är ett vanligt vitt cardstock som jag färgade direkt med distressdynorna. Broken china och tumbeled glass använde jag. Sen duttade jag på vit perfect pearls innan färgen hann torka så att bakgrunden skimrade fint. En liten mist med vatten fixerar pearlsen. Sen tog jag en stor bakgrundstämpel med prickar. Jag duttade på broken china och en stormy sky på stämpeln, sprayade mist som jag blandat med vatten och perfect pearls på stämpeln och stämplade på bakgrunden. Innan jag stämplade duttade jag lite med en våtservett här och där för att en stämpeln skulle bli lite ojämn. Blommorna stämplade färgade jag in med distressdyna och sen sprayade jag lite glimmer mist på dem med innan jag stämplade. Sen har jag haft glossy accent ovanpå blommorna för att de skulle få lite dimension. Jag har även sytt runt kanterna och monterat på en vit kortstomme.Sländan tryckte jag med akrylfärg blandat med lite guldpearls sen målade jag lite starkare guldskimmer på vingarna genom att ta vatten på en pensel och måla och sen duttade jag på lite pearls där. Sen tog jag ett tunnt lager crackle accents ovanpå för att sländans vingar skulle bli sådär ådriga som de är. När det torkat så hade jag på lite distressfärg som jag jobbade ned i sprickorna. Kroppen fick ett lager glossy accent för dimension och för att den skulle hålla ihop och inte gå av på mitten. Den är jättefin i verkligheten. Svårt att visa på kort.En liten diskret födelsedagshälsning ton i ton med bakgrunden. Här syns också att jag har målat med vit distress crackle paint efter kanterna och sen har jag fyllt i sprickorna med broken china distressfärg. Jag har distressat kanterna lite med en sax, min edge scraper ger lite för mycket distress ibland så jag ville rugga kanterna lite men inte så att all crackle paint försvann. Sen gick jag över kanterna med en mörkare ton av distressfärg.

Hela jag och pysselrummet skimrar nu av perfect pearls men det var verkligen jättekul! Jag ska testa mer sen och se vad det blir. Jag tycker att kortet inte alls är så mycket "jag" men det är rätt sött och lite somrigt. Det är verkligen massor av skimmer på det i verkligheten.
Posted by Picasa

5 comments :

Melinda said...

Jättefint kort!! Jag älskar perfect pearl, finns såå mycket roligt man kan göra med det = )

pojjo said...

Hejsan och tack för kommentaren hos mig :DJag har banliga B plattor till den diesén men den är lite större... så funkar det bra ändå :DKram

ARRAY(0x2a9c588330) said...

Snyggt! Jag gillar att det är enkelt fast väldigt jobbat ändå!Kram

ARRAY(0xbbec300) said...

Så läckert! Det är en produkt som jag inte testat ännu.

Stephi said...

supersnyggt! Vilka härliga färger, snyggt med krakeleringen, misten..ja allt! Good work!!!

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...