SOCIAL MEDIA

01 August, 2010

Cthulugurumi.


Jag fick en bok i julklapp av min lillebror. Virka läsigt söta figurer av Christen Haden. Där finns mönster på alla möjliga små söta monster. Jag hoppade genast på att virka Cthulu, H. P. Lovecrafts otäcka tentakelprydda monster. Han blev ju rätt söt till sist och ungarna älskar honom. 4-åringen sprang runt med honom och hojtade "Jag heter Cthulhu och jag gillar att kasta boll!" häromdagen. Dålig förberedelse för en eventuell framtid ur en Lovecraft-roman kanske men rätt underhållande för föräldrarna.


Så här der boken ut, det är söta figurer men jag kommer inte överens med mönstren. Man virkar liksom en rad i taget och avslutar den istället för att virka i spiral och jag får aldrig maskorna att stämma. Det slutade med att jag virkade på måfå efter bilden istället. Jag tror att det går att översätta mönstren till spiraler istället men det är knepigt. Ska ge den ett försök till innan jag änvänder den som inspirationsbilder och tar formerna från den andra boken (Virka amigurumis av Mia Gustavsson) istället.

Just nu håller jag på att blogga om gamla projekt som ni kanske ser. Har en del liggande men inte allt är fotat.

No comments :

Santa mermaid

Today the Chibitronics team has the great pleasure to collaborate with Waffle Flower . They make the most unique stamps, and I fell in love ...